Bus en vliegreizen

Ze zeggen wel eens dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Dat klopt, je kunt met het vliegtuig, met de auto of met de bus.

Een georganiseerde busreis heeft veel voordelen. Alles is in één keer geregeld. Je hoeft je niet druk te maken over de overnachtingen of over het vervoer naar de bezienswaardigheden. Het vervoer en de excursies zitten al in het reisprogramma. Onder begeleiding van een gids ga je op excursie en krijg je veel uitleg over de bezienswaardigheden en de historie ervan.

Wie Rome al vaker bezocht heeft zal misschien zijn eigen plan trekken, maar voor wie Rome voor het eerst bezoekt kan een volledig verzorgde busreis een uitkomst zijn.

Met een busreis breng je vaak niet alleen een bezoek aan Rome zelf, maar ook aan de aangrezende steden zoals Venetië, Florence en Pompeii.

Een aantal interessante bus en vliegreizen zijn:

12 dagen busreis Rome Pompeii Sorrento

Ontdek Rome, Pompeii en Sorrento met deze 12 daagse busreis. Je zult onder de indruk zijn van de overblijfselen van Pompeii. Een stad die honderden jaar geleden werd verdolven onder de as van de vulkaan Vesuvius. Jarenlang was Pompeii verborgen. Nu is ongeveer een kwart uitgegraven. Huizen zijn goed bewaard gebleven. Je zult een goed beeld hebben van hoe de inwoners van Pompeii ooit leefde, alsof je terug gaat in de tijd.

Natuurlijk kan een bezoek aan de wereldstad Rome niet ontbreken. Deze stad is een open lucht museum van zichzelf. Een stad waar de geschiedenis letterlijk op straat ligt. Met een bezoek aan Rome is er ook een bezoek aan de kleinste staat ter wereld, Vaticaanstad gepland.

Villa Adriana

De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de gezellige havenstad Sorrento en het pittoreske dorp Tivoli. Een dorp dat bekend staat om Villa d’Este met zijn vele fonteinen en Villa Adrina het buitenverblijf van keizer Hadrianus.


 
 

10 dagen Rome Florence Venetië


Florence wordt met recht de stad van de renaissance genoemd. Veel van de gebouwen in de stad zijn afkomstig uit deze periode. Een hoogtepunt van Florence is de Dom, deze bekende rode koepel van de basiliek Santa Maria del Fiore is kenmerkend voor de skyline van Florence. Ook staat er een wandeling over Ponte Vecchio gepland.

Ook met deze busreis kom je in de stad van de eeuwigheid, Rome. Je wordt door een Nederlandstalige gids rondgeleid langs bezienswaardigheden als het Trevifontein en Forum Romanum. Als afsluiter gaan we naar Venetië, een echte waterstad. Geniet van het uitzicht tijdens de boottocht.


 
 

Relevante artikelen

Ostia Antica
Deze ruïne stad is ooit de belangrijkste havenstad van het oude Rome geweest. De stad werd niet alleen als handelshaven, maar ook als marinehaven gebruikt. Daarnaast diende Ostia als buffer voor Rome. lees verder…
Ninfa
Ninfa is een ruïne plaatsje dat 64 kilometer ten zuid-oosten van Rome ligt. Het dorpje ligt aan de voet van de Lipini bergen. Dit plaatstje staat bekend om zijn botanische tuinen. lees verder…
Monumenten Rome
Rome kent veel monumenten die bewaard zijn uit de oudheid. Sommige zijn niet meer dan een ruïne, zoals forum Romanum en het Colosseum. Toch zijn er ook monumenten die wel goed bewaard gebleven zijn zoals het Pantheon. lees verder…