Cinecitta

Cinecitta is een buitenwijk in het Zuid Westen van Rome. Hier vind je onder andere de Cinecitta studio’s waar de wijk naar vernoemd is. Als je in deze wijk bent, valt het gelijk op dat er weinig toeristen zijn. Het is een pareltje in Rome wat door de massa nog niet ontdekt is. In deze wijk heb je pas echt het idee tussen de Romeinen te zijn.

Cinecitta Studio’s

De Cinecitta Studio’s zijn de grootste Filmstudio’s van Europa. Dit is de plek waar verschillende Westerns zijn opgenomen. Hier werden bekende films zoals Ben Hur, La Dolce Vita, Gangs of New York en the Passion of the Christ opgenomen.

De studio’s zijn niet alleen belangrijk voor de film, ze hebben ook historische waarde. In de tweede wereldoorlog was dit een toevluchtsoord voor vluchtelingen.

Cinecitta studios

Tegenwoordig worden de studio’s voornamelijk voor de opnames van series gebruikt. Bezoekers kunnen hier de exposities bezoeken of met een gids de studio’s van binnen en een aantal grote sets buiten bekijken. Een aanrader voor wie meer wil weten over hoe een film tot stand komt.

Aquaductenpark

In dit rustige park kom je vooral Romeinen tegen die hun hond uitlaten of aan het joggen zijn. In het park zijn overblijfselen van elf verschillende aquaducten. Je kunt hier rustig tussen de aquaducten wandelen.

Basiliek San Giovanni Bosco

In tegenstelling tot andere basilieken in Rome is San Giovanni Bosco een ‘Moderne’ basiliek. Deze basiliek werd gebouwd in de jaren 50 van de vorige eeuw. Moderne elementen zijn tijdens de bouw gecombineerd met klassieke elementen. Binnen in de basiliek kom je prachtige mozaïeken en glas in lood ramen tegen.

Oasi park

Dit kleine pretpark is vooral leuk voor jonge kinderen. Het heeft meer weg van een permanente kermis, dan van een pretpark. Je betaald geen entree voor het park zelf, maar per attractie. Hiervoor heb je speciale munten nodig. Bij sommige attracties kun je kaartjes winnen die je kan inleveren voor een prijsje.

Oasi park

Winkelcentrum Cinecitta Due

Dit overdekte winkelcentrum ligt vlakbij de Cinecitta studio’s. Het is geen heel groot winkelcentrum. Toch heeft het alles voor wie een dagje wil shoppen. Je vindt er verschillende kledingwinkels, juweliers, drogisterijen enz. Daarnaast vind je er verschillende restaurants.