Segway excursie Rome

Wat is een Segway?

De Segway is ontworpen door Daen Kamen, een man in een rolstoel. Hij had veel ongemak om zich buiten op straat te kunnen verplaatsen. Denk maar eens aan een stoepje op komen. Dat is iets wat voor iemand zonder rolstoel vanzelfsprekend is. Voor iemand in een rolstoel geeft dit veel ongemak. Daen ontwikkelde met zijn team een Mobiliteits systeem dat zelfbalancerend is en meer gemak geeft aan rolstoelgebruikers om stoepjes en trappen op te komen en door zand en grind te rijden.

De Segway is dan ook gericht op makkelijke mobiliteit voor iedereen. Een elektrisch aangedreven tweewieler, waar de wielen naast elkaar staan en die staand bestuurd wordt.

Segway tour

Ontdek Rome met het voertuig van deze tijd, de Segway. De tour wordt begint met een half uur durende oefenrondje. zo kan iedereen de Segway goed onder de knie krijgen, voordat de drie uur durende tour begint. Tijdens de tour krijg je een koptelefoon met Engelstalige audiogids. Er gaat een ervaren reisleider mee. Hij leidt je langs de hoogtepunten van Rome.

De tour komt langs

  • Circus Maximus
  • De ark van constantijn
  • Forum Romanum
  • Het Colosseum
  • Palatijnse heuvel
  • De kerk Santa Maris en zijn Bocca della Verita standbeeld bij de muur

Tijdens de tour geniet je natuurlijk ook van het adembenemende panoramische uitzicht van Rome.

De minimale groepsgrootte is twee en de maximale groepsgrootte is acht. De groepen worden bewust klein gehouden zodat de reisleider genoeg aandacht voor iedereen heeft. De Segway tour is geschikt voor iedereen tussen de twaalf en zeventig die meer dan 45 kilo weegt en niet zwaarder is dan 113 kilo. Voor zwangere vrouwen wordt de Segway afgeraden. Zorg ervoor dat je makkelijke schoenen aan hebt. Een zware tas op de Segway is niet handig en wordt daarom ook afgeraden. Mocht het regen, dan kan de tour nog steeds doorgaan. Alle deelnemers krijgen in dat geval een regenponcho. Voor wie wilt kan ook een helm mee krijgen.

Je boekt de tour online en krijgt hiervoor een Voucher. Neem deze voucher mee, het is je bewijs van betaling.


 
 

Segway tour Villa Borghese


Wil je meer genieten van de natuur in Rome? Dan is de Segway tour in het park van Villa Borghese misschien iets voor jou. Bij deze tour kun je ook kiezen voor een Nederlandstalige gids. Naast Villa Borghese komt deze tour ook langs Piazza di Spagna en de bekende Spaanse trappen, Canonica museum, de tempel van Diana, Piazza die Siena, het meer van het park van Villa Borghese en Valadier Huis.

Laghetto villa Borghese


 

Overzicht excursie Rome