Heuvels Rome

Rome is gebouwd op zeven heuvels, namelijk Palatijn, Capitool, Aventijn, Coelius, Esquilijn, Quirinaal en Viminaal. De heuvels liggen ten oosten van de rivier de Tiber. Er zijn vier grote heuvels en de rest zijn meer kleinere ongelijke heuvelkammen.

Op Palatijn is een archeologisch park gebouwd. Op Capitool staat het stadhuis van Rome en de Capitolijnse museums zijn hier te vinden. De andere vijf heuvels zijn verstedelijkt.

De legende van Romulus en Remus

Het verhaal gaat dat de tweelingbroers Romulus en Remus ten vondeling werden gelegd in de rivier. Het mandje waarin ze lagen bleef hangen in de wortels van een boom. De reden van de vondeling legging was, omdat hun grootvader, de koning, verdreven was en men bang was dat de jongens hiervoor wraak zouden nemen.

De broers werden gevonden door een wolvin die voor hun zorgden als haar eigen jongen. De jongens werden volwassen en besloten wraak te nemen door de koning te vermoorden. Ze besloten op de plek waar ze gevonden waren een stad te stichten. De broers kregen ruzie en tijdens dit gevecht vermoorde Romulus zijn tweelingbroer Remus. Romulus besloot om de stad die op de heuvels gebouwd werd naar zichzelf te vernoemen, Rome.

Tip: Elk jaar wordt het ontstaan van Rome gevierd op het Capitool. Dit feest vindt plaats op 21 april en gaat gepaard met vuurwerk en feestverlichting.

Relevante artikelen

Forum Romanum
Forum Romanum was een drassig dal wat gebruikt werd voor begrafenissen. Toen men ophield dit dal te gebruiken als begraafplaats, ontstond er een marktplein waar handel gedreven werd door dorpelingen uit nabij gelegen dorpen. lees verder…
Catacomben
De Catacomben is de ondergrondse begraafplaats waar vroeger de Romeinen hun doden begroeven. De christenen begroeven hun doden nadat deze gebalsemd of in linnen gehuld werden. De rest van de Romeinen geloofden in crematie, waarbij de as in een urn bewaard werd. lees verder…
Ara Pacis Augustae
Ara Pacis Augustae is een vredesaltaar dat gebouwd is voor keizer Augustus in opdracht van het senaat. Zoals de naam al doet vermoeden staat het altaar symbool voor de vrede. Augustus was teruggekeerd uit Spanje en Galië, de Romeinen kende eindelijk vrede. lees verder…