Hotels

Rome heeft een ontelbare rijke geschiedenis en architectuur. Waar je ook komt, overal is wel iets interessants te ontdekken. Of je nou in het oude centrum bij het Colosseum en Forum Romanum, Vaticaanstad of Spaanse trappen bent. Elke wijk heeft zijn eigen sfeer en vertelt zijn eigen verhaal. Maar niet alleen de geschiedenis is een reden waarom Rome een populaire stad is bij veel toeristen. Rome heeft de lekkerste ijsjes, heerlijke romige Italiaanse cappuccino’s die je nergens anders ter wereld kan vinden, de beste pizza’s. Waar je in Rome ook bent, overal is wel een ijssalon, pizzeria of café te vinden waar je kunt genieten van deze Italiaanse lekkernijen.

Het spreekt voor zich dat Rome geen stad is die je in een dag kan doen. Om te beginnen is de reisafstand te ver. Daarnaast heeft deze wereldstad zoveel bezienswaardigheden, musea en meer dat het lastig is dit in een korte tijd te doen. Bij veel toeristen die Rome voor het eerst bezoeken, staan de Vaticaanse Musea, Colosseum, Forum Romanum, sint Pietersbasiliek, Villa Borghese in de top 5. Geloof me, het is onmogelijk om deze en andere bezienswaardigheden, zoals de mond van de waarheid, het monument van Victor Emanuelle II en de Engelenburcht in een paar dagen te zien.

Hotels in Rome

Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in Rome, maar wie midden in de stad wil zitten en de Romeinse sfeer wil proeven, zal al snel kiezen voor een hotel in de stad. Rome kent verschillende wijken met populaire bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, Trevi fontein, Piazza Navona, Vaticaanstad, Via Veneto en Termini en in elke wijk zijn er verschillende hotels te vinden.

Hotels variëren van elkaar in prijs, faciliteiten, comfort en luxe die ze hun gasten bieden. Naast deze verschillen is het goed om ook een aantal andere dingen in gedachten te nemen bij je keuze voor een hotel. Rome is niet een stad waar zoiets als een laag seizoen bestaat. Het hele jaar door komen toeristen van over de hele wereld naar deze bijzondere wereldstad. Veel hotels zullen dan ook regelmatig volgeboekt zijn. Het is raadzaam om op tijd te reserveren.

Rome kent twee metrolijnen, hiermee kun je naar bijna alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad. Toch kan het geen kwaad om alvast te kijken naar welk bezienswaardigheden je echt wil zien. Bij een populaire attractie, zoals de Vaticaanse Musea, kan een hotel vlakbij een groot voordeel zijn. En het is uiteraard handig om een hotel te hebben vlakbij een metro of bushalte.

Heb je een hotel op het oog? Vergeet dan niet de reviews te lezen, voordat je een definitieve keuze maakt. Het kan ook geen kwaad om drie hotels te kiezen, in plaats van een, vergelijk ze op prijs, locatie, faciliteiten en kijk welke het beste voldoet aan jou wensen. Wil je je hond meenemen? Dan is het zeker belangrijk om van tevoren te checken of je trouwe viervoeter welkom is in het hotel van jou keuze. Ga je met kinderen naar Rome? Overweeg dan een hotel met een familiekamer.

Bekijk hier onze tips voor leuke hotels op mooie locaties:

Hotels bij het Colosseum en Forum Romanum

Verblijven in het hart van het oude Rome geeft een gunstige toegang tot veel geweldige attracties, zoals het Colosseum, Forum Romanum, Paltijn en vele anderen. Gezien deze locatie het centrum is van veel eeuwenoude bezienswaardigheden, is dit de beste plek als je deze bezienswaardigheden te voet wil bezoeken.

Dit gebied kent veel verschillende hotels. Om die reden hebben wij selectie gemaakt van de top hotels bij het Colosseum en Forum Romanum.
Top 5 hotels in de buurt van het Colosseum en Forum Romanum

Hotels bij Vaticaanstad

Vaticaanstad is het huis van de Paus. Een kleine staat in drukke wereldstad. Je zult betoverd zijn door de grandieuze sint Pietersbasiliek. De vierduizend jaar oude obelisk die in het centrum van het sint Pieters plein staat. En dan is de schepping, de fantastische plafondschildering die Michelangelo in de SIxtijnse kapel maakte iets dat je zeker niet wil missen.

Als je er zeker van wil zijn dat je de drukke wachtrij voor de Vaticaanse Musea, waar de Sixtijnse kapel is, voor bent. Doe je er goed aan een hotel in de buurt van Vaticaanstad te boeken.

Bekijk de door onze geselecteerde hotels bij Vaticaanstad.
Top 5 hotels in de buurt van het Vaticaan

Hotels bij de Spaanse trappen en Trevi fontein

De Spaanse trappen is de plek bij uitstek waar alle Romeinen en toeristen samenkomen. Heerlijk geniet van de zon tijdens een warme dag, als je uitrust op de Spaanse trappen. De trappen komen uit op de Franse kerk Trinita dei Monti. Zij bieden een prachtig uitzicht op Piazza di Spagna.

Op een kleine afstand van de Spaanse trappen vind je de Trevi fontein. Het gebruik is om hier over je schouder een muntje in te gooien. Men gelooft dat als je dit doet, je zeker nog een keer in Rome zal komen.

Bekijk de uitstekende hotels vlakbij de Spaanse trappen en Trevi fontein.
Top 5 hotels Trevi fontein en Spaanse trappen

Hotels bij Piazza Navona en het Pantheon

Een groot deel van de activiteiten in Rome kun je vinden bij Piazza Navona. Op dit plein kun je Bernini’s fontein a Fontana dei Quattro Fiumi vinden. Deze fontein wordt ook wel gezien als een meesterwerk uit de Barok. Op korte afstand van Piazza Navona vind je het Pantheon, de best bewaarde tempel van Rome door zijn transformatie naar kerk in de tijd dat het Christendom het geloof van Rome werd.

Bekijk onze lijst met de top hotels bij Piazza Navona en het Pantheon.
Top 5 hotels bij Piazza Navona en het Pantheon

Hotels bij Via Veneto

De straat Via Veneto (ofwel Via Vittorio Veneto) is de bekendste straat van Rome. Als je op zoek bent naar bars waar perfecte gemixte cocktails worden geserveerd, of elegante cafés voor een heerlijk diner, dan ben je bij de straat Via Veneto aan het goede adres. Er is een ruime selectie van geweldig hotels in deze omgeving.
Top 5 hotels in de buurt van Via Veneto

Hotels bij Termini

Wie een goede aansluiting wil met het openbaar vervoer naar andere delen van Rome en de vliegvelden, doet er goed aan een hotel in de buurt van Termini te boeken. Termini is meer dat het grootste station van Rome. Je vindt er verschillende winkels en eetgelegenheden.
Hotels in de buurt van Termini (centraal station en midden van Rome).

Luxe hotels in Rome

Ben je op zoek naar meer? Voldoen de standaard hotels niet aan je eisen? Overweeg dan een luxe hotels. Deze vier en vijf sterren hotels bedienen hun gasten op hun wenken. Ze hebben alles wat je vakantie in Rome helemaal perfect kan maken.
Budget geen probleem ? Luxe hotels in Rome