Ontdek Rome met e-bike

Wil je graag Rome op de fiets verkennen, maar heb je geen zin in al die heuvels? Dan is de e-bike een goede optie. Je wordt rondgeleid door een Engelstalige gids in een groep van max 8 personen. Zo kan iedereen de gids goed volgen. Geniet van het prachtige uitzicht en de mooie fotomomenten. De ervaren lokale gids zal je alles vertellen over de bezienswaardigheden waar je langs komt. De excursie duurt drie uur.

Met een e-bike kom je makkelijk en snel vooruit, zonder dat je hard moet trappen. Handig met al die heuvels en bij wind tegen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden waar je tijdens de excursie Rome met e-bike langskomt.

Colosseum

Als je in Rome bent, kun je niet om het Colosseum heen. Dit Amfitheater uit de oude Romeinse tijd werd gebruikt voor Gladiatorengevechten. Behalve dat gladiatoren tegen elkaar vochten, vochten zij ook tegen wilde dieren. De gevechten waren vaak bloederig. Uiteindelijk verbood de Paus deze gevechten in het Colosseum en raakten het Amfitheater in verval. Na jaren was het een andere Paus die meerwaarde zag in de Ruïne. Een stukje geschiedenis dat niet verloren mag gaan. Tegenwoordig wordt er door de Romeinen gezegd, dat als het Colosseum valt, dit met heel Rome zal gebeuren.

Circus Maximus

Tegenwoordig is het niet meer dan een groot uitgerekt grasveld. Toch zijn de sporen van de renbaan nog goed zichtbaar. Net zoals de ruïnes aan het begin waar ooit een deel van de tribune was. Deze baan werd vroeger voornamelijk gebruikt voor wedstrijd met paard en wagen. Soms werd de baan gebruikt voor Gladiator gevechten of atletiekwedstrijden.

Mond van de Waarheid

Als je wil weten of iemand de waarheid spreekt hebben de Romeinen een goede manier om hierachter te komen. Steek je hand in de mond van de waarheid. Heb je gelogen? Dan wordt je hand afgebeten. Gelukkig is het maar een mythe, maar vroeger geloofden ze er echt in. Het is niet zeker waar de mond van de waarheid vandaan komt en waar hij oorspronkelijk voor werd gebruikt. Eén theorie is dat deze schijf onderdeel van een fontein was. Water kwam uit zijn mond.

mond van de waarheid

Capitolijn

De heuvel Capitolijn vind je achter het Forum Romanum. Je hebt hier een gezellig plein, Piazza del Campidoglio, ontworpen door michelangelo, waar de Capitolijnse Musea te vinden zijn. Ook het stadshuis van Rome is gevestigd op de plein. In het midden zie je een standbeeld van een ruiter.

Ontdek deze bezienswaardigheden en meer met een excursie door Rome op de e-bike