Ontdek Rome

Ontdek de hoogtepunten van Rome in een touringcar met deze excursie van twee uur. Omdat de excursie in de avond is, zie je alle bezienswaardigheden verlicht. Iets wat Rome nog magischer maakt. De rondleiding eindigt met een wandeling bij de populaire wijk Trastevere. Een Engelstalige ervaren gids kan je alles vertellen over de bekendste bezienswaardigheden van Rome.


 
 

Trevifontein

Wil je ooit nog een keer terugkomen naar Rome? Gooi dan over je schouder een muntje in de Trevifontein. De fontein is ontworpen door Bernini en gebouwd door Nicola Salvi in de 18e eeuw. De fontein dankt zijn naam aan het feit dat op het plein waar de fontein staat vroeger drie wegen bij elkaar kwamen.

Forum Romanum

Ooit was deze plek het bruisende centrum van Rome. Alles wat belangrijk was, gebeurde hier. De ruïnes geven een goede indruk van de tempels, triomfbogen en gebouwen die er vroeger stonden. Naast het Forum Romanum is de heuvel de Palatijn. Bovenop deze heuvel lieten de keizers hun paleizen bouwen, zodat ze uit konden kijken over het Forum Romanum.

Colosseum

Het Colosseum is het bekendste amfitheater van de wereld. Vroeger vonden hier spectaculaire gevechten plaats tussen gladiatoren. Niet alleen mensen, maar ook wilde dieren vochten ter vermaakt van de bevolking. Het gigantische theater raakte in verval toen de Paus de barbaarse gevechten een halt toe riep.

Jaren later was het een volgende Paus die de historische meerwaarde van dit magnifieke gebouw zag en er voor zorgde dat het Colosseum gerenoveerd werd.

Circus Maximus

Circus Maximus was ooit de grootste renbaan voor paarden in Rome. Tegenwoordig is het een groot uitgestrekt grasveld. Toch zijn de sporen van vroeger nog duidelijk zichtbaar.

Santa Maria Trastevere

De Kerk Santa Maria Trastevere is de grootste kerk in de gelijknamige wijk Trastevere. Waarschijnlijk is deze kerk de oudste Maria kerk van Rome. De Maria kerk werd in de 3e eeuw gebouwd op de plek waar ooit een oliebron was. In de 12e eeuw werd de kerk grondig verbouwd en gerenoveerd. De Romaanse klokkentoren werd in 1143 aan de kerk toegevoegd.

Santa Maria Trastevere is vooral bekend om zijn mozaïeken.

Trastevere

Deze wijk is één van de populairste wijken van Rome. Trastevere staat bekend om zijn bruisende nachtleven. De wijk heeft een middeleeuwse uitstraling. De huizen stammen uit die tijd, de straten zijn kronkelig en smal. Trastevere is gevuld met gezellige restaurants en terrassen.


 
 
Naar overzicht Rome excursies