Over Rome

Wie zijn BezienswaardighedenRome.com?

Vanaf mijn jeugd was ik al geïntreseerd in de oude Romeinen en hun mythes en legendes. Wie kent nou niet de tv serie van Hercules en Xena die op deze verhalen gebaseerd zijn?

Toen ik eenmaal ging studeren aan de academie voor kunst en vormgeving in ’s Hertogenbosch was kunstgeschiedenis vaste kost in het lesprogramma. Daar leerde ik nog meer over de kunst van de oude Egyptenaren tot de kunststijlen van de laatste honderd jaar. Niet alleen beeldhouwerken en schilderijen werden uitgebreid behandeld, maar ook de architectuur. Rome kon tijdens deze lessen uiteraard niet ontbreken.

Rome is een stad wat nou eenmaal veel te bieden heeft wat betreft interessante architectuur en kunst. De geschiedenis ligt er letterlijk op straat. Het is een stad die ik al lang geleden in mijn hart gesloten heb. Het is niet alleen een stad waar ik graag door heen loop, maar ook een stad waar ik graag over schrijf. Een stad waar je niet over uit geschreven raakt.
 
Behalve dat Rome heerlijke pizza’s kent is gnocchi (balletjes gemaakt van een aardappeldeeg in tomatensaus) één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Het is zeker aan te raden om tijdens je verblijf in Rome op te zoek te gaan naar een authentiek Italiaans restaurant. Zij laten je het beste kennismaken met de echte Italiaanse keuken en de Romeinse sfeer.

Het is niet voor niets dat deze stad niet alleen voor mij, maar ook voor mijn man Patrick een favoriete vakantiebestemming is. Samen hopen we dat we jouw alles over Rome kunnen vertellen wat je wilt weten voor jouw ideale stedentrip naar Rome.

Angelina

Eem paar echte aanraders

Forum Romanum – Niet alleen het Forum zelf, maar ook het Palatijn dat op Forum Romanum aansluit is een echte aanrader.

Villa Borghese – Geen kaartjes gereserveerd voor het museum? Het rondliggende park is super.

Rainbow Magicland – Een nieuw pretpark voor wie even wilt ontsnappen van de drukte en cultuur van Rome.