Park Villa Ada

Villa Ada is het tweede grootste park van Rome. Naast publieke delen, zijn er ook een aantal privé delen in het park. Het deel dat geopend is voor publiek, is groter dan het privé deel. Het is een groene oase, waar je kan genieten van de natuur en kan ontsnappen aan de drukte van Rome. Zoek verkoeling bij de schaduw van de bomen, of maak een wandeling rondom de vijver.

De Villa in het park is meer een bunker. Deze werd gebouwd om de koning en koningin van Italië tijdens de tweede wereldoorlog te beschermen tegen eventuele luchtaanvallen. Deze bunker kan bezocht worden met een rondleiding.

Er is van alles te doen in het park, zoals wandelen, paardrijden, fietsen en zwemmen in het zwembad van het park. Er is ook een rolschaatsbaan en fietsverhuur.

Muziekfestival

Jaarlijks in de zomer is park Villa Ada het decor van het internationale muziek festival “Roma Incontra il Mondo.”

Daarnaast worden er regelmatig kinderworkshops gehouden, is er een bar, zijn er boekpresentaties , theater en meer. Zeker in de zomer komt dit park helemaal tot leven.

Catacomben van Priscilla

Aan de rand van park Villa Ada, aan de via Salaria, vind je de catacomben van Priscilla. Catacomben werden vroeger gebruikt als begraafplaats van de Christen. De catacomben van Priscilla hebben één van de best bewaarde fresco’s van Rome. Ze ontstonden tussen de tweede en vierde eeuw na christus.

Forte Antenne

In het noorden van het park vind je een ander interessant stukje geschiedenis, forte Antenne. Forte Antenne is één van de vijftien forts die gebouwd zijn in Rome. Deze fort werd gebouwd tussen 1877 en 1891. Het fort is gebouwd op de heuvel Monte Antenne.