Waterparken Rome

Als je in de zomermaanden in Rome bent, zal je al snel merken dat het in deze periode heet is. Een frisse duik is dan zeker welkom. Gelukkig zijn er in de buurt van Rome twee leuke waterparken. Mocht je op zoek zijn naar een park wat niet alleen een zwembad, maar ook attracties en dieren heeft, dan is Zoomarine een aanrader. Wil je alleen zwemmen en natuurlijk een paar leuke glijbanen, dan kan ik de volgende twee waterparken aanraden.

Hydromania

Ondank dat dit waterpark kleiner is dan de meeste in Italië, is er een grote variëteit aan entertainment. Ideaal voor wie even wil ontsnappen aan de drukte en warmte van de stad. Het ideale van dit waterpark is dat dit park het dichtste bij Rome ligt en daardoor ook met openbaar vervoer vanuit de stad goed bereikbaar is.

Zeker voor kinderen is dit park een aanrader, maar ook volwassenen zullen zich hier prima vermaken. Hydromania biedt verschillende attracties zoals olympische zwembaden, waterglijbanen, een jacuzzi, sportvelden voor voetbal en volleybal, restaurants, winkels, kluisjes en Wi-Fi.

Glijbanen

Multitrack glijbanen
Deze zes banen glijbaan biedt een combinatie van competitie, snelheid en vooral veel lol. Dit is één van de meest geliefde plekken in Hydromania

Black Hole
Eén van onze favoriete attracties in Hydromania is de Black hole, een glijbaan van 152 meter die je in complete duisternis een sensatie geeft van snelheid op een boot met vrienden. Het is een spannende attractie en we kunnen je garanderen dat je eenmaal bij de finish nog een keer wilt.

Toboga
Toboga is een bijzondere waterglijbaan. Zijn handige locatie zorgt er voor dat je heel Hydromania ziet op het moment dat je aan het glijden bent. Deze waterglijbaan is een mooie mix van plezier en een prachtig uitzicht.

K2
Deze coole waterglijbanen werken parallel. Zij hebben een hoogte van 20 meter en staan garant voor een trhrill van begin tot eind.

Big River
De Big River lijkt veel op de Black Hole. Je heb een overdekte glijbaan, maar het eerste deel van de glijbaan is open. Het is niet heel de tijd donker en de bochten zijn minder scherp. Het goede nieuws is dat je deze rit met een vriend kan doen.

The Tangle
Zijn jij en je kinderen thrillseekers? Houden jullie van snel? Dan mag je de Tangle niet missen. Deze twee met elkaar verbonden glijbanen zorgen voor spanning van begin tot eind.

Zwembaden

25 meter bad
Dit semi olympisch zwembad is de plek om te ontspannen of om een paar baantjes te trekken, zeker omdat het tevens de rustigste plek van het park is. Er zijn verschillende plekken rondom het zwembad waar je kunt zitten. In dit zwembad worden een aantal cursussen gegeven, zoals een duikcursus. Je kunt hieraan meedoen, maar je moet wel van tevoren reserveren.

Jacuzzi
Ben je op zoek naar ontspanning naar al die spannende rits? Wat dacht je van een relax moment in de Jacuzzi! Een heerlijk warm bad met bubbels. Je lichaam zal als nieuw voelen als je er eenmaal uitgaat.

Golfbad
Hou je van de golven van de zee? In het grootste zwembad van Hydromania kun je het ervaren. Dit zwembad produceert golven die je zullen wegblazen. Daarnaast zorgt het personeel voor de nodige spellen en muziek om het feest compleet te maken.

Kinder attracties

Gimmy de vis
Een grappige vis in het kinderbad verzamelt water om deze vervolgen meerdere malen in het zwembad als waterbom te laten vallen. Een attractie die veel jonge kinderen fantastisch zullen vinden.

Miniclub
In de miniclub kunnen kinderen genieten van een goochelshow, schminken, dansen en kleuren. Ideaal als de kinderen even uit het water willen.

Zeemeermin rots
Deze waterval in het midden van de Kids Laguna laat aan twee kanten water naar beneden glijden. Een goede manier om te ontspannen is om daar naar toe te zwemen en onder de waterval te eindigen.

Sportvelden
Voor wie een potje wil voetballen of zich wil uitleven met volleybal met vrienden en familie, kan terecht bij de volleyball en voetbal velden van het park. Het volleybalveld heeft fijn zand en geeft je het gevoel dat je op het strand bent. Het voetbalveld heeft gras.

Hydromania is geopend van eind mei tot begin september.

Adres
Vicolo del Casale Lumbroso, 200
00166 Rome, Italy

Hoe kom je er?
Met de auto is het ongeveer 34 minuten van het centrum van Rome. Hydromania ligt aan de buitenrand van Rome richting Ostia.

Niet iedereen zal met de auto naar Rome gaan of een auto huren. Gelukkig kun je ook met het openbaarvervoer naar Hydromania. Neem vanuit Termini Metro lijn A naar halte Valle Auerlia. Daar stap je over op buslijn 906. De toren van Hydromania is al vanaf een afstand zichtbaar. Voor de zekerheid kun je de buschauffeur vragen om bij het park te stoppen.

Vanaf de halte is het ongeveer 20 meter lopen.

Aquafelix

Aquafelix staat bekend als het grootste waterpark van centraal Italië. De manier waarop dit waterpark gebouwd is, is bewonderingswaardig. Er is rekening gehouden met het landschap en er is rekening gehouden met de natuurlijke elementen. Aquafelix werd gebouwd in 1995. Er zijn verschillende grote grasvelden om te zonnebaden, kunstmatige stranden om te ontspannen en verbazingwekkende zwembaden. Dit park staat bekend om zijn grote variëteit aan verschillende glijbanen en zwembaden.

Voor de hele familie
Aquafelix is een park voor heel de familie met glijbanen speciaal voor kinderen, maar ook een paar spectaculairdere glijbanen voor volwassen. Daarnaast zijn er verschillende shows en evenementen over de dag verspreidt. Wat het zwemmen in Aquafelix nog leuker maakt is het adembenemende uitzicht waar je van kan genieten als je over de glijbanen naar beneden glijdt.

Er zijn verschillende plekken in het park waar je kunt picknicken. Maar je kunt ook een hapje eten in de pizzeria of het restaurant van het park.

Er is een souvenir winkel. Handig als je nog een aandenken aan je dagje Aquafelix wil. Je kunt ook naar de fotoservice als je een mooi aandenken wil. Je waardevolle spullen kun je kwijt in een kluisje. Er zijn omkleedruimtes en douches. Het park is geopend tijdens de zomermaanden.

adres
Baths of Trajan
Casala Altavilla North (Rome)
00053 Civitavecchia

Ook al is het park groter dan Hydromania. Hij ligt verder van Rome, namelijk 1 uur en 15 minuten. Mocht je met de auto in Italie zijn, sla dit waterpark dan niet over.

Zoomarine

Zoomarine is een dierenpark, pretpark en waterpark in een. Het park bevindt zich in Torvaianica, Pomezia. Je kunt er met de auto heen, maar je kunt hier ook naar toe met de shuttlebus. Deze vertrekken vanaf Termini.

Meer informatie…

Relevante artikelen

Dierentuin Bioparco
Bioparco is een dierentuin in Rome welke gevestigd is bij Villa Borghese. De dierentuin is opgericht in 1911 en met zijn ruim honder jaar is het één van de oudste dierentuinen van Europa. Bioparco was een origineel project van Carl Hagenbeck’s. lees verder…
Rainbow Magicland
Er is genoeg vertier te vinden voor zowel jong als oud. Er zijn tien verschillende shows, zoals de interactieve Bombo show, een stuntshow en shows verzorgd door de feeen Winx. Zij zijn bekend van de gelijknamige tekenfilm serie in Nederland uitgezonden door Nickelodeon. lees verder…
Gladiatorenschool
Onder deskundige leiding van de leden van de historische groep van Rome leer je de basis van het zwaardvechten. Je wordt gekleed in een traditioneel gladiatoren tuniek met bijhorende leren beschermingshandschoenen. Ook krijg je een oefenzwaard. lees verder…

Naar plattegrond Rome