• Archeologische vondst tijdens bouw Metrolijn C

    Tijdens de bouw van Metrolijn C zijn al verschillende archeologische vondsten gedaan. Om die reden duurt de bouw van deze lijn en lijn D langer dan gepland. Recentelijk is er een nieuwe ontdekking gedaan. Tijdens constructie werkzaamheden aan het Amba Aradam station stuitte de werkers op een woning uit de 2e eeuw van 200 m2. Men vermoedt dat deze woning ooit het eigendom was van een Romeinse militair. Het Amba Aradam station wordt in de buurt van S. Giovanni gebouwd.

    De marmeren vloeren hebben een geometrische zwart/wit mozaïek. Op de muren zijn verschillende fresco’s te zien. Deze zijn goed bewaard en compleet. Er zijn veertien kamers, een centrale binnenplaats en een fontein.

    Volgens archeologen is deze ontdekking de eerste van zijn soort in Rome. De eeuwenoude woning bevindt zich op ongeveer 12 meter onder Viale Ipponi. Het vermoeden is dat de woning in verbinding stond met de militaire kazerne die als slaapzaal werd gebruikt door de Praetoriaanse garde van keizer Hadrianus tweeduizend jaar geleden. De kazerne werd in 2016 op dezelfde locatie ontdekt.

    Archeologen verplaatsen voorzichtig de overblijfselen van de woning naar een andere locatie, zodat de werkzaamheden aan de metrolijn verder kunnen. Zodra dat stuk van metrolijn C klaar is, zal alles weer terug geplaatst worden.

Comments are closed.