• Domus Transitoria open voor publiek

    Na een restauratie van tien jaar kan Domus Transitoria eindelijk open worden gesteld voor publiek. Dit gigantische gebouw was het eerste paleis van Nero en besloeg een ruimte in van de heuvel Palatijn tot de heuvel Esquilijn. Domus Transitoria werd grotendeels vernietigd door de grote brand van Rome. Nero bouwde daarna zijn bekendere gouden huis, Domus Aurea

    Domus Transitoria werd gebouwd 54-68 na Chr. Dit paleis moest meerdere keizerlijke eigendommen met elkaar verbinden. De stenen muren waren bedekt met marmer, terwijl andere delen van het paleis rijkelijk versierd waren met fresco’s. Nero kreeg veel kritiek op zijn paleis, met name over de weelderigheid en luxe van het gebouw.

    Een groot deel van het paleis is tijdens de grote brand verloren gegaan en het is gis werk voor hoe deze er ooit uit zagen, maar een deel van de kamers is teruggevonden. O.a. onder het paleis van Domitianus (centraal gelegen op de Palatijn). Tussen de ruimtes bevindt zich vijftig toiletten die bedoeld waren voor de werkers en slaven van het paleis.

    Bezoekers moeten ondergronds om de resten van de kamers en tuinen te kunnen bezoeken.

Comments are closed.