• Gratis toegang Villa d’Este en Villa Adriana

  Goed nieuws voor wie niet alleen Rome, maar ook Tivoli wil bezoeken. Tussen mei en december heb je elke eerste maandag van de maand gratis toegang tot Villa d’Este en Villa Adriana in Tivoli. Tussen oktober en maart kun je deze twee villa’s ook op zondag gratis bezoeken.

  Villa d’Este

  Deze villa staat vooral bekend om zijn tuin. Deze tuin is gevuld met verschillende fonteinen. Villa d’Este staat in het centrum van Tivoli. Naast de tuin, kun je ook de villa zelf bezoeken.

  Villa Adriana

  Voor je in Tivoli komt, kom je eerst lang Villa Adriana. Wat je vooral ziet zijn ruïnes van de villa en de tuin van keizer Hadrianus.

  Hoe kom je van Rome naar deze villa’s?

  Neem in Rome de metro lijn B naar halte Ponte Mammolo. Voor zowel villa Adriana en villa d’Este kun je dezelfde bus nemen. De halte voor villa Adriana is onopvallend. Vraag de chauffeur om bij de juiste halte te stoppen. Vanaf daar is het ongeveer een kwartier lopen naar villa Adriana. Villa d’Este is makkelijker, omdat deze in het centrum van Tivoli ligt. In het centrum aangekomen, zal je villa d’Este al snel zien.

Comments are closed.