• Licht voor de Palatijn

    Na dertien lange dagen in het donker, is er eindelijk licht voor de Palatijn heuvel.

    Rome heeft recentelijk de archeologische monumenten op de Palatijn heuvel verlicht. Dankzij het nieuwe permanente licht systeem van ACEA en de stad, worden de monumenten op de Palatijn in de nacht verlicht. De verlichting is niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. De Azienda Comunale Elettricità e Acque, beter bekend als ACEA, is een Italiaans engerie en water bedrijf. Zij voorzien Rome van elektriciteit en water.

    Met het permanente licht system zijn de historische monumenten, die toch al indrukwekkend zijn, nog indrukwekkender. Het meest indrukwekkende is het gebied dat gericht is naar het bekende Circus Maximus.

    De Pataltijn heuvel is een van de oudste delen van Rome en de meest centrale heuvel van de zeven heuvels van de stad. Deze majestueuze heuvel was ooit het huis van een aantal Romeinse keizers. Hier kun je de overblijfselen van eeuwenoude tempels zien.

    De monumenten op de Palatijn zijn niet de enige die in Rome worden verlicht door ACEA. Ook andere monumten in de stad, zoals o.a. de Piramide Cestia, Porta S. Paolo en het archeologische deel van Circus Maximus worden verlicht.

Comments are closed.