• Rome opent eeuwenoud keizerlijk Fora

    Na twintig jaar gesloten te zijn, heropend Rome eindelijk het iconische keizerlijke fora. De opening vond plaats op 25 november. Eerder werd op 17 November het archeologische deel van Circus Maximus al geopend.

    Het publiek kan nu het deel tussen het Forum van Caesar, het forum van Trajanus en een deel van het Forum Romanum overdag bezoeken. Het keizerlijk fora is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Als onderdeel van de culturele evenementen van de stad is dit archeologische gebied tussen de twee fora normaal gesproken alleen tijdens de nacht geopend.

    Volgens burgemeester Virginia Raggi is het Keizerlijke Fora van archeologische waarde en historie voor Rome. Dit wordt nu niet alleen aan de stad teruggegeven, maar ook aan de rest van de wereled.

    De keizerlijke fora vormen gezamelijk een serie van eeuwenoude monumentale publieks plein of fora. De fora werden gecontrueerd tussen 46 BC en 113 AD. Zij waren het centrum van zowel het Romeinse keizerrijk als het Forum Romanum. Behalve het Forum van Caesar en het Forum van Trajanus, zijn ook de tempel van de vrede, het forum van Augustus en het Forum van Nerva onderdeel van de keizerlijke fora.

Comments are closed.