• Ruzie om geld Trevi fontein

    Traditiegetrouw gooien miljoenen toeristen een muntje in de Trevi fontein. Hieraan kleven verschillende bij geloven. Wil je ooit nog terugkeren naar Rome, gooi dan een muntje in de Trevi fontein, terwijl je met je rug naar de fontein staat. Gooi twee muntjes op deze manier in de Trevi fontein en je vindt de liefde van je leven in Rome. Wil je trouwen? Gooi dan drie muntjes. Ook al is het bijgeloof, heel veel mensen doen dit. Tenslotte weet je maar nooit. En dat zorgt ervoor dat er jaarlijks voor miljoenen euro’s in deze fontein ligt.

    Trevi fontein

    Het geld blijft niet liggen. Dit geld wordt gebruikt voor de armen van de stad. Tenminste, dat was tot nu toe de gewoonte. De burgemeester van Rome heeft een heel ander idee over hoe dit geld gebruikt moet worden. Een stad zoals Rome vraagt om veel onderhoud en dat is waar volgens haar het geld naar toe zou moeten. Dit tot ongenoegen van de kerk. Zij zijn van mening dat het geld gewoon naar de armen moet blijven gaan.

    Inmiddels is de ruzie enigszins gesust. De burgemeester heeft gezegd dat het geld als nog naar de armen kan gaan, net zoals het geld uit de andere fonteinen. Maar het geld van de Trevi fontein zal vanaf nu door de gemeente opgehaald en geteld worden.

Comments are closed.