• Schapen en koeien in Rome

    Iedereen kent wel het overgroeide gras als het niet wekelijks gemaaid wordt. Nou is het bij je eigen tuin nog wel te doen om daar met een grasmaaier over te gaan. Bij een groot park is het een ander verhaal. Je zou natuurlijk met meerdere grasmaaiers aan de gang kunnen gaan. In Rome hebben ze een andere oplossing gevonden. Schapen en koeien mogen er voor zorgen dat het overgroeide gras in de parken weer kort wordt.

    Het voorstel kwam op 17 mei van raadslid Pinuccia Montanari. Volgens haar zouden koeien zeer geschikt zijn om in te zetten bij de parken die volledig overgroeid zijn. Eerder zou burgemeester Virginia Raggi haar aangemoedigd hebben om schapen in te zetten voor de overgroeide grasvelden in de parken. In Parco della Caffarella waren al 2000 schapen ingezet om het gras kort te houden.

    De dieren zijn afkomstig van twee boerderijen, Tenuta del Cavaliere in het oosten van Rome en Castel di Guido tussen Rome en Fregene. Door het inzetten van dieren, hoopt de gemeente van Rome ongeveer 150,000 euro over een heel jaar te besparen.

    Niet iedereen is blij met de grasmaaiende dieren. Verschillende inwoners maken zich zorgen over hygiëne en parasieten die met de dieren meekomen, zoals teken

Comments are closed.