• Carnaval Rome 2020

  Carnaval is in ons land het grootste feest van het zuiden. Maar niet alleen wij vieren Carnaval. In Rome wordt dit feest ook gevierd. Het carnaval feest in Rome is een feest wat letterlijk op straat gevierd wordt. Al vanaf de middeleeuwen is het Carnavalsfeest niet weg te denken uit Rome. In Italië wordt Carnaval ook wel martedì grasso genoemd.

  Dit jaar begint Carnaval in Rome op donderdag 20 februari. Dinsdagavond 25 februari wordt het feest afgesloten.

  Wat is er in Rome te doen met Carnaval?

  Als je deze dagen in Rome bent en mee wil doen aan het leukste feest van het jaar, wil je natuurlijk weten waar je moet zijn. Waar zijn de mooiste optochten en leukste feesten?

  Meestal maakt Rome kort van tevoren pas bekend wat het carnavalsprogramma van dat jaar is. Maar sommige dingen komen jaarlijks terug. Denk aan parades die altijd door dezelfde straten en pleinen gaan.

  Traditie getrouw is er elk jaar met carnaval een grote paardenparade op de Via del Corso. Hiermee denken de Romeinen terug aan de Berber paardenrace uit de oudheid.

  Wat ook elk jaar te zien is met Carnaval in Rome, is een groot vuurwerk spektakel op Piazza Popolo.

  Weet je niet zo goed waar je nou het beste heen kan? Bezoek dan in ieder geval Piazza Navona daar worden verschillende carnavals activiteiten gehouden.

  Wat het programma dit jaar ook zal zijn, er zullen gegarandeerd parades zijn. En je zult niet alleen mensen in kostuum tegenkomen. Traditie getrouw wordt er bij het kostuum vaak een masker gedragen.

  Dresscode

  Ben je met carnaval in Rome, maar heb je geen kostuum bij je? Geen probleem, je kunt in heel veel verschillende winkels kostuums en maskers vinden. Wil je liever naar het feest kijken, in plaats van zelf meedoen. Dan kan dat natuurlijk ook.

  Niet genoeg

  Heb je niet genoeg aan het Carnaval in Rome? Dan is Venetië een aanrader. Je kunt je vakantie in Rome prima combineren met een dagexcursie Venetië. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een paar dagen Rome, paar dagen Venetië en eventueel een of meerdere dagen in een andere Italiaanse stad zoals Florence.

Comments are closed.