• Haal alles uit je Rome reis met deze 7 tips

  Naar Rome gaan is een ervaring dat geen verdere introductie nodig heeft. Het is een stad gevuld met historie. Het is dan ook niet voor niets dat Rome de stad van de eeuwigheid wordt genoemd. Ook al is rijk van de vroegere Romeinse keizers adembenemend en zal je je ogen uitkijken, het is handig om een aantal dingen in gedachten te houden, zodat je alles uit je stedentrip kan halen dat je wil. Wij kunnen je hiervoor zeven tips geven.

  1 Leer over de geschiedenis

  Rome is niet zoals elke andere bestemming. Veel van onze culturele wortels zijn afkomstig uit deze stad. Denk maar aan de viaducten en de kalender. Je gaat niet naar Rome voor alleen het nachtleven bijvoorbeeld. In ieder geval niet als het je eerste bezoek is. Pas als we er eenmaal zijn realiseren we de essentie van deze overweldigende wereldstad.

  2 Sta vroeg op

  Ook al hou je van uitslapen, je doet er goed aan om op tijd op te staan als je in Rome bent. Veel toeristen maken de vergissing het hotel pas rond het middaguur te verlaten, zonder te weten dat veel interessante Romeinse plaatsen in de middag gesloten zijn.

  Het Colosseum en het Forum Romanu sluiten bijvoorbeeld tijdens de middag. Als je dan pas rond 13.00 aankomt zal je niet geloven hoeveel mensen er in de rij staan. Vroeg opstaan, bijvoorbeeld om half 9 kan een goed idee zijn als je deze lange wachtrijen wil vermijden en zeker wil zijn van een kaartje.

  Andere bezienswaardigheden zoals het Pantheon, sluiten laat. Maar het is altijd een goed idee om de drukte te vermijden, zeker als je in vakantieperiodes Rome bezoekt.

  3 Lopen

  Rome is een van de mooiste plekken ter wereld, maar het verkeer is absurd! Een taxi of een auto huren kan zelfs geldverspilling zijn. Het beste vervoersmiddel is gewoon lopen of eventueel de metro bij lange afstanden en als je ergens heel snel wil zijn

  Het goede nieuws is dat je eigenlijk helemaal niet zoveel hoeft te wandelen. De meeste belangrijke locaties van de stad liggen op loopafstand van elkaar. Als je een hotel in het centrum kan vinden, hoef je zelfs bijna helemaal ver te lopen om toch alles te zien.

  4 Wees alert op Zondagen maandagen

  Wil je graag een locatie bezoeken, let dan extra op tijdens zondagen en maandagen. Kerken zijn vaak niet beschikbaar voor bezoek op zondag. Kleine kerken kunnen tijdens de vroege uren een mis hebben. Het is aan te raden om een kerkbezoek op een andere dag te plannen.

  Dit is niet allen bij kerken. Wij hebben een paar jaar geleden Ostia Antica willen bezoeken op een maandag. Helaas voor ons is ook deze Ruïne stad op maandag gesloten. Veel musea zijn op maandag gesloten. Een goed alternatief voor de maandag is bijvoorbeeld een Piazza bezoeken.

  5 Kleding volgens de Romeinse voorschriften

  Natuurlijk hoef je niet altijd bedekt te zijn, maar als je een monument of kerk bezoekt zijn er vaak voorschriften. Het is het aan te raden om een lange broek, shirt met mouwen, geen hoed enz. te dragen als je hierheen gaat. Romeinen zijn hier heel streng in, omdat zij het zien als een vorm van repect.

  6 Geld besparen? Eet niet in de buurt van populaire plaatsen

  Zoals alle andere favoriete plaatsen in de wereld, zoals Parijs of Londen, is Rome niet bepaald de goedkoopste plek. Maar dat betekent niet dat je heel veel geld uit moet geven. Vooral restaurants en cafes in de buurt van bezienswaardigheden, zoals sint Pietersbasiliek, Trevi fontein, Colosseum enz vragen extra, maar als je wat meer de zijstraten in gaat zal je dat gelijk in de prijzen zien. Hoe verder van een bezienswaardigheid af hoe goedkoper. Zeker als de Romeinen er zelf eten is dit een goed teken.

  7 Maak een reisplanning

  Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de schema’s van alles dat je in Rome wil bezoeken, zo kun je je het meeste uit je reis halen. Je stedentrip plannen is een geweldige manier om tijd te besparen en meer inzicht te krijgen in Rome.

  Als je geen plannen hebt, kan dit betekenen dat je kan verdwalen. Rome is namelijk een stad waar een einde aan lijkt te komen. Overal is er wel iets te zien waar je tijd aan wil spenderen. Als je meer dan een week in Rome bent, kan het zeker geen kwaad om minimaal één relax dag in te plannen.

  Er zijn heel veel Piazza’s, restaurants, cafés en andere mindere historische plaatsen die je tijdens zo’n rustdag kan bezoeken. En dat is zeker de moeite waard, als het in je planning past. Zorg dat je in ieder geval de bezienswaardigheden die je echt wil zien in je reisplanning hebt staan, zodat je deze niet mist door tijdsnood.

  Reizen naar Rome is interessant, leuk, maar vooral een verrijking. Gebruik deze 7 tips om meer uit je stedentrip naar Rome te halen.

Comments are closed.