• Kerst Rome 2019

  Met kerst is Rome een sfeervolle stad. Overal hangen kerstlichtjes en andere versiering die de stad tijdens deze gure wintermaanden vrolijker maakt. Een plein waar je echt naar toe moet als je in de kerstperiode in Rome bent, is het sint Pietersplein. Speciaal voor kerst staat hier een levensgrote kerststal en een paar reusachtige kerstbomen. Op de 1e kerstdag zal de Paus om 12 uur in de middag zijn kerstzege uitspreken. Ook al is er geen entree om deze zege bij te wonen, hou rekening met drukte.

  Tijdens de kerstperiode zijn er ook verschillende kerstmarkten te vinden verspreid over heel Rome. Kortom, de kerstperiode is één van de mooiste periodes om Rome te bezoeken.

  Het kerst seizoen in Rome begint rond 8 december en eindigt op 6 januari, de dag dat Befana gevierd wordt. Het feest van de goede heks die snoep brengt naar de kinderen.

  Kerstmarkten

  Piazza Navona
  De grootste kerstmarkt in Rome is de markt op Piazza Navona. Sinds 2014 is deze markt kleiner. De kerstmarkt in Piazza Navona werd steeds commerciëler, ondanks dat hij om familie hoort te draaien. Om die reden is de markt kleiner gemaakt, zodat hij beter past bij zijn oorspronkelijke doel. Naast verschillende kerstmarkten is er ook een paardencarrousel en een kerststal.

  Piazza Mazzini
  Op deze gezellige kerstmarkt vind je van alles voor kerst. Decoratie, kerststallen, snoep, speelgoed enz. De markt wordt gehouden op de zondagen. Normaal gesproken is het een antiek markt, maar in december hebben ze deze markt in een kerstjasje gestoken.

  Magico Natale ai Parioli
  Spazio Eventi Tirso–Via Tirso, 14 (Parioli)

  Voor het derde jaar wordt deze kerstmarkt georganiseerd. Naast winkelen, ook eten en muziek. Een familievriendelijke markt waar je niet alleen kan winkelen voor je kerstcadeaus, maar ook heerlijke kerst cakes kunt kopen.

  Deze kerstmarkt is er van 30 november tot 15 december 2019.

  Mercato Monti
  Deze markt is er het hele jaar door, maar met kerst verkopen ze meer kerstdecoratie en is de gehele markt in kerstsfeer

  Sempre Natale
  Kerst winkel waar je al je kerst inkopen kunt doen. Deze winkel is vlakbij Piazza Navona te vinden.
  Via della Scrofa 93, Rome

  Presepi Pampa
  Ben je met kerst niet in Rome, maar wil je wel alvast iets voor de kerst kopen? Dan is de winkel Presepi Pampa een aanrader. Hier kun je het hele jaar door kerstbeeldjes voor je kerststal kopen
  Via dei Coronari 152, open daily 10am – 8pm.

  Kerststallen

  De grootste kerststal is te vinden op het sint Pietersplein. Ook al is dit de grootste en één van de mooiste, het is zeker niet de enige kerststal in de stad. Op piazza del Popolo, piazza Navona en in de kerk Santa Maria d’Aracoeli bij de Capitolijnse heuvel vind je eveneens een kerststal. In bijna elke kerk kom je wel een kerststal tegen.

  Kerststal sint Pietersplein

  Schaatsen

  Inverno Incantato – Natale all’Auditorium
  Bekend als een winter wonderland Oasis is de Auditorium Parco Della Musica niet alleen een plek om te genieten van je kerst inkopen, maar ook om je schaats kunsten te laten zien op de schaatsbaan. Of je nou op zoek bent naar handgemaakte cadeaus, kunstwerken of delicatessen uit verschillende Italiaanse regio’s, je zult bij één van de dertig kraampjes zeker het perfecte cadeau voor je familie en vrienden vinden.

  Je kunt Auditorium Parco Della Musica vinden aan de Viale De Coubertin Pietro, 30 (Parioli).

  Tip: Boek een kerstwandeling en ontdek de kerststallen, sint Pietersbasiliek en meer met een ervaren gids.

Comments are closed.