• Kerstmarkten Rome 2018

  Kerst is een mooie periode om Rome te bezoeken. Straten zijn aangekleed met lichtslingers en andere kerstversiering. Op verschillende plekken kom je een kerststal tegen. Op het sint Pietersplein is er zelfs een levensgrote kerststal met kerstboom. Je kunt verschillende kerstmarkten bezoeken.

  Een wandeling door de stad in de kerstperiode is zeker aan te raden. Vergeet niet om langs de Spaanse trappen, via del Corso, via dei Coronair, Trastevere en Piazza Navona te gaan, daar is het extra mooi versierd.

  Wil je weten wat er nog meer te doen is met kerst in Rome? Lees hier onder onze tips.

  Het kerst seizoen in Rome begint rond 8 december en eindigt op 6 januari, de dag dat Befana gevierd wordt. Het feest van de goede heks die snoep brengt naar de kinderen.

  Kerst zege van de Paus

  Traditiegetrouw geeft de Paus twee keer per jaar zijn zege op het sint Pietersplein. Met Pasen en met kerst.

  Rond 12 uur s’middags zal Paus Franciscus op 1e kerstdag zijn Urbi et Orbi toespraak houden. Je hebt geen apart ticket nodig als je dit wil bij wonen. Hou er wel rekening mee dat het erg druk is.

  Kerstmarkten

  Piazza Navona
  Ook al is de kerstmarkt niet meer zo groot als een paar jaar terug. Op Piazza Navona vind je elk jaar een gezellige markt.

  Piazza Mazzini
  Op deze gezellige kerstmarkt vind je van alles voor kerst. Decoratie, kerststallen enz. De markt wordt gehouden op de zondagen. Normaal gesproken is het een antiek markt, maar in december hebben ze deze markt in een kerstjasje gestoken.

  Mercato Monti
  Deze markt is er het hele jaar door, maar met kerst verkopen ze meer kerstdecoratie en is de gehele markt in kerstsfeer

  Sempre Natale
  Kerst winkel waar je al je kerst inkopen kunt doen. Deze winkel is vlakbij Piazza Navona te vinden.
  Via della Scrofa 93, Rome

  Presepi Pampa
  Ben je met kerst niet in Rome, maar wil je wel alvast iets voor de kerst kopen? Dan is de winkel Presepi Pampa een aanrader. Hier kun je het hele jaar door kerstbeeldjes voor je kerststal kopen
  Via dei Coronari 152, open daily 10am – 8pm.

  Kerststallen

  De grootste kerststal is te vinden op het sint Pietersplein. Ook al is dit de grootste en één van de mooiste, het is zeker niet de enige kerststal in de stad. Op piazza del Popolo, piazza Navona en in de kerk Santa Maria d’Aracoeli bij de Capitolijnse heuvel vind je eveneens een kerststal. In bijna elke kerk kom je wel een kerststal tegen.

  Kerststal sint Pietersplein

  Schaatsen

  Inverno Incantato – Natale all’Auditorium
  Bekend als een winter wonderland Oasis is de Auditorium Parco Della Musica niet alleen een plek om te genieten van je kerst inkopen, maar ook om je schaats kunsten te laten zien op de schaatsbaan. Of je nou op zoek bent naar handgemaakte cadeaus, kunstwerken of delicatessen uit verschillende Italiaanse regio’s, je zult bij één van de dertig kraampjes zeker het perfecte cadeau voor je familie en vrienden vinden.

  Je kunt Auditorium Parco Della Musica vinden aan de Viale De Coubertin Pietro, 30 (Parioli).

Comments are closed.