• Kerstmarkten Rome 2018

  Rome is niet alleen geweldig voor mensen die van geschiedenis, kunst, architectuur en cultuur houd, ook ,mensen die genieten van een unieke kerst om nooit te vergeten zijn in deze stad op de goede plek.

  De kerstsfeer is overall en dat geldt zeker voor het historische centrum van de stad van de eeuwigheid. Overal waar je kijkt, overal waar je komt, is de geest van kerst voelbaar. Maar los van het aantal lichten, gigantische versieringen, levensgrote kerststallen en kleurrijke kerstbomen die je overal in Rome tegenkomt, staat winkelen op nummer één bij veel inwoners en bezoekers van Rome. Zeker in de kerstperiode als er zoveel verschillende gezellige kerstmarkten in de stad te vinden zijn.

  Of het nou handgemaakte creaties, kerstdecoratie, cadeaus, mode of wat dan ook wat daar tussen zit gaat. Je zult het zeker vinden op één van de kerstmarkten van Rome Hieronder vind je een lijst met een aantal alternatieve traditional markten in en rondom het historische centrum.

  Mercato Monti

  Monty staat bekend om zijn hipster funk en vintage karaktereigenschappen. Dit karakter kom je zeker tegen in de urban markt Mercato Monti. Hier vind je een uitgebreide selectie met oude mode, vintage accessoires, boeken en andere schatten. Dit jaar is deze markt zelfs nog uitgebreider door zijn promotie van het werk van 50 jonge talenten.

  Als je op zoek bent naar hoge kwaliteit, maar toch betaalbare vintage voorwerpen, vooral exclusieve merken uit Italië, dan is Mercato Monte de beste plek om naar toe te gaan. Je kunt Mercato Montie bezoek aan de Via Leonina 46 (Metro lijn B Cavour) van 16 tot 24 december van 10 uur inde ochtend tot 8 uur in de avond.

  >h2>Kunst en handwerk markt

  Al weer voor het 16e jaar kan de kunst en handwerk markt bezocht worden op Piazza Cinecittà. Dit jaar is de organisatie in handen van de culturel associatie Prenti l’Arte. Als je handgemaakte kunstwerken van 40 verschillende artiesten wil zien, dan moet je deze markt echt bezoeken. Hij wordt gehouden van 8 tot 24 december van 9 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond.

  Car Boot Markt

  Ben je op zoek naar een plek waar je juwelen, kleding en snuisterijen kunt vinden? Dan ben je op de goede plek bij de Car Boot markt in het Città dell’Altra Economia complex bij de Largo Dino Frisullo. De markt is open op 27 december van 10 uur tot zonsondergang.

  Auditorium Parco Della Musica

  Bekend als een winter wonderland Oasis is de Auditorium Parco Della Musica niet alleen een plek om te genieten van je kerst inkopen, maar ook om je schaats kunsten te laten zien op de schaatsbaan. Of je nou op zoek bent naar handgemaakte cadeaus, kunstwerken of delicatessen uit verschillende Italiaanse regio’s, je zult bij één van de dertig kraampjes zeker het perfecte cadeau voor je familie en vrienden vinden.

  Je kunt Auditorium Parco Della Musica vinden aan de Viale De Coubertin Pietro, 30 (Parioli). De markt is geopend van 15 december 2017 tot 7 januari 2018 van 10 uur in de ochtend tot 9 uur in de avond.

  Piazza Mazzini kerstmarkt

  Ook al kun je het hele jaar winkelen op Piazza Mazzini in Prati, in December wordt dit winkelgebied getranformeerd naar een kerstmarkt. Deze kerstmarkt is geopend van 8 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond. Je vind hier een uitgebreide unieke collectie van kerstdecoratie, cadeaus en meer.

Comments are closed.