• Let hier op als je naar Rome gaat

  Rome is ongetwijfeld een prachtige en adembenemende stad. Er is zoveel te zien en te doen in Rome, dat je zeker een geweldige tijd zult hebben in deze stad als je naar zijn schoonheid, rijke historie, heerlijke gerechten en naar indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het tweeduizend jaar oude Colosseum, iconische Trevi fontein en de sint Pietersbasiliek, geniet.

  Maar als er zoveel is om van te genieten, zijn er ook dingen die je vakantie kunnen verpesten. Hier zijn een aantal reis fouten die veel toeristen maken als ze voor een eerste keer Rome bezoeken. Vermijdt deze fouten en je zult zeker een geweldige tijd hebben in de stad van de eeuwigheid.

  1 Je focus op bezienswaardigheden in het historisch centrum

  Het historische centrum van Rome zit vol met bezienswaardigheden die je moet zien. Maar als daar al je focus ligt, mis een groot deel van de rest van Rome. Er zijn heel veel interessante dingen buiten het centrum. Als je iets van de authentiek Romeinse cultuur wil ervaren, is het aan te raden om verschillende buurten in de stad te verkennen.

  Sommige van de leuke buurten zijn Testaccio (hier kun je de piramide van Cestius, museum Via Ostiense en Porta San Paola zien), Trasteverre (waar je Villa Farnesina en zijn tuinen, vlooienmarkt Porta Portese en de oudste Maria kerk van Rome Bailica van Santa Maria in Trasteverre, kunt zien), en Trevi (met de bekende Trevi fontein, Fontana del Tritone en verschillende kerken, pleinen en paleizen.)

  2 Door de stad reizen met het openbaar vervoer, huurauto of taxi

  Als je het meest van Rome wil geniet, kun je het beste alles te voet doen. Je zult niet alleen het meeste meekrijgen van wat de stad te bieden heeft, maar je bespaart ook veel geld dat je anders aan vervoer kwijt zou zijn. Zorg ervoor dat je een paar makkelijk wandel schoenen hebt en geniet van al het moois dat Rome te bieden heeft. Geen zin om te wandelen? Er zijn verschillende plekken waar je een fiets kunt huren. klik hier om te zien waar je in Rome een fiets kunt huren.

  3 Bekende bezienswaardigheden bezoeken tijdens spitsuur

  De meeste, misschien zelfs alle, bekende bezienswaardigheden in Rome worden in de middag het meest bezocht. Ook al is het niet erg om met de drukte mee te gaan, het is altijd beter om deze plekken te zien als je er echt van kan genieten. Dit geldt zeker voor bezienswaardigheden waar je zonder ticket kan komen, zoals de fonteinen. Het beste kun je deze plekken bezoeken, voordat de winkels op gaan en voordat ze te druk worden

  4 Reizen naar Rome zonder dat je een paar Italiaanse woorden kent

  Waar je ook naar toe gaat, welke toeristische bestemming je wil bezoeken, het is altijd handig om een paar basis woorden van het land van je bestemming te kennen. Engels is een wereldtaal en op veel plekken kun je het hier mee redden. Maar niet in alle landen kennen ze goed Engels en dit geldt ook voor Italië. Daarom is het handig om je een paar basis Italiaanse woorden eigen te maken voordat je naar Rome gaat. Denk aan woorden die je kunt gebruiken als iets koopt in een winkel, als je iets wil bestellen in een restaurant of café of als je de weg vraagt.

  5 Kunstliefhebber? Richt je niet alleen op Musea

  Een fout die vaak gemaakt wordt door toeristen die voor het eerst naar Rome gaan, vooral door de kunstliefhebbers, is je alleen richten op het bezoeken van de musea. De stad is van zichzelf een groot openlucht museum. Overal waar je komt is wel iets van kunst te zien of een archeologische opgraving.

  Naast de musea, kun je overal in de stad verschillende opmerkelijke meesterwerken van kunst in verschillende eeuwenoude structuren en gebouwen zien. Bijvoorbeeld bij de sixtijnse kapel waar je de bekende plafondschildering ‘de Schepping’ van Michelangelo kan bewonderen.

Comments are closed.