• Top 5 kerst evenementen voor kinderen

  Ben je van plan om de eeuwige stad tijdens het kerst seizoen met je kinderen te bezoeken? Het hele jaar door kun je de musea, monumenten, pretparken en andere bezienswaardigheden in Rome bezoeken, maar je kinderen zullen zeker plezier beleven aan de activiteiten rond kerst die speciaal voor kinderen worden georganiseerd. Wij hebben een top 5 samengesteld van deze activiteiten die je echt met je kinderen moet bezoeken als rond deze tijd in Rome bent.

  Bioparco

  Bioparco is één van de plekken in Rome die je echt moet bezoeken als je met het hele gezin in Rome komt. Bioparco is een dierentuin waar je het hele jaar welkom bent, maar rond de kersttijd is dit park nog veel levendiger en feestelijker. Dit komt door de evenementen die ze speciaal voor kinderen organiseren tijdens de kerstperiode. Eén van deze evenementen is Tombolo degli animali. Tot 6 januari kan er deelgenomen worden aan deze activiteiten. Bioparco is te vinden in het park van Villa Borghese.

  Trasteverre Teatro Le Maschere

  Als je kinderen net zoveel van theater houden als jij, dan moet je eens naar de Italiaanse Musical Un Fantasme per Natale in theater Le Machere gaan. Dit is een echte familie musical. Je kunt deze musical bekijken tot 18 december. Hij is gevuld met komedie, drama en muziek.

  Viale P. de Coubertin –Disney in concert Frozen

  Zijn jou kinderen ook zo’n fan van Frozen. Blijven ze ‘Let it go’ en ‘Let us build a snowman’ zingen. Dan moet je echt naar het Disney in concert evenement gaan. De voorstelling wordt gegeven door vier solisten, twintig zangers en dertig muzikanten. Zij brengen de liedjes van Frozen nog veel meer tot leven dan met alleen de film mogelijk zou zijn. Dit concert wordt gegeven op 29 en 30 december bij het Auditorium Parco Della Musica. Je kunt deze vinden aan de Viale P de Coubertin.

  Piazza del Popolo 100 Presepi tentoonstelling

  De 100 Presepi tentoonstelling is een jaarlijks terugkerend evenement. Het is één van de populairste internationale kerststallen expositie in Europa. Dit jaar vieren zij hun 41e editie. Momenteel zijn er 190 verschillende kerststallen, waarvan 150 afkomstig uit Italie en 40 afkomstig uit andere landen. De expositie is te zien bij Sala del Bramante in Piazza dell Popolo. Je kunt de tentoonstelling dagelijks van half 9 in de ochtend tot 8 uur in de avond bezoeken. Ook voor kinderen is er een leuke activiteit gekoppeld aan deze tentoonstelling. Zij kunnen van 24 november tot 8 januari een workshop kerststal bouwen volgen.

  Naast deze tentoonstelling zijn er verspreid door Rome verschillende kerststallen. De grootste is te vinden op het sint Pietersplein

  Flaminio Lego stad

  De meeste kinderen zijn gek op lego. Als dit ook zo is voor jou kinderen, kun je ze trakteren op een bezoek gigantische lego stad in de wijk Flaminio. Dit evenement vindt plaats van 8 december tot 29 januari.

Comments are closed.