• Valentijnsdag in Rome

  Liefde is in de lucht. Zeker nu het al bijna valentijnsdag is. Veel mensen zijn druk met de beste plekken zoeken, om deze dag van de liefde te vieren met hun eigen liefde.

  Rome heeft meer dan alleen kunst, historie, ruïnes en winkelen. Deze stad is misschien wel de meest romantische bestemming voor koppels die een paar, om nooit meer te vergeten, momenten met elkaar willen delen.

  Als je een korte vakantie hebt gepland met je geliefde, vrienden of familie in de stad der eeuwigheid op Valentijnsdag, dan hebben wij een paar suggesties voor. Deze activiteiten en romantische plekken staan garant voor een Valentijnsdag om nooit meer te vergeten.

  Rondvaart over de Tiber

  Niets is zo romantisch al een diner bij kaarslicht met romantische muziek, terwijl je kijkt naar de zonsondergang tijdens je boottocht over de Tiber. Deze rondvaart is zeker geen typische tocht. Behalve de romantische sfeer, kun je genieten van een paar meesterwerken, fascineren geschiedenis en een uitzicht op de sint Pieters basiliek.


   
   
  Geen zin in een heel diner, maar wel in een romantische boottocht? Dan kun je natuurlijk ook een rondvaart met wijnproeverij boeken.
   

   
   
  De Tiber heeft een van de meest adembenemendste landschappen van Rome, zeker is de avond. Mocht het niet echt je ding zijn, zo’n boottocht, dan kan je natuurlijk ook een wandeling langs de rivier maken.

  Bezoek een expositie

  Of je nou wel of geen kunstliefhebber bent, je zult er zeker van genieten om een aantal exposities in Rome te bezoeken. Exposities met een romantische sfeer op dit moment zijn: de Klimt ervaring in Piazza S. Giovanni, Bernini in Galleria Borghese, Monet in de Vittoriano en Artisti all’Opera at Palazza Braschi.

  Bezoek de Aventijn heuvel

  Een andere mooie plek voor een wandeling en een intiem moment met je partner is de Aventijn heuvel. Deze sfeervolle plek is enigszins geïsoleerd van de rest van de stad. Dit maakt het de heuvel voor een romantische wandeling.

  Maak een wandeling langs de Giardino degli Aranci

  Op korte afstand van de Aventijn, kom je Giardino degli Aranci tegen, ook wel bekend als Parco Savello. Giardino degli Aranci is vooral bekend voor zijn sinaasappel enrozen tuinen. Daar kun je genieten van een relaxte natuurlijk aroma van sinaasappels, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht om je heen.

  Romantische aperitief

  Ben je op zoek naar een romantische aperitief? Deze kun je vinden op plekken als Ciampini bij de Spaanse trappen, Etabli vlakbij Piazza Navona, Tre Scalini in Monti en Casa Bleve vlakbij het Pantheon.

  Dineren op Valentijnsdag

  Iets dat zeker niet kan ontbreken op Valentijnsdag, is een romantisch diner voor twee. Als je op zoek bent naar de ideale plek om deze dag van de liefde romantische af te sluiten, zijn er verschillende restaurants met een speciaal Valentijnsdag menu. Een aantal restaurants waar je dit kan vinden zijn the São Brazilian-Sushi on Viale Aventino, Enoteca Ferrara in Trastevere en L’Archeologia bij het Appia Antica park.

Comments are closed.